MENU

Lowlander zoekt borrelaars

Nieuwe surfy soda: nu al de favoriet van deze...

mei 27, 2024 reageren (0) Views: 541 Life Larissa Hendriks

NIO House Amsterdam officieel geopend

NIO heeft vandaag de deuren geopend van haar tweede Nederlandse NIO House. In het iconische Metzgebouw, gelegen aan de Leidsestraat 32-34 op de kruising met de Keizersgracht in Amsterdam, kunnen bezoekers zich volledig onderdompelen in de wereld van NIO en de modellen van het merk ervaren.

Zoals bij elk NIO House staat ook hier de community centraal. Daarom zijn er verschillende ruimtes gecreëerd waar bezoekers en users kunnen ontspannen, geïnspireerd raken, werken of vergaderen.

NIO House Amsterdam: monumentaal modern

Het Metzgebouw, dat sinds 1991 op de lijst van Rijksmonumenten in Amsterdam staat, is een architectonisch meesterwerk uit de late 19e eeuw. Het gebouw is destijds ontworpen door de befaamde architect Jan van Looy voor de “New York Life Insurance Company”. Het was destijds het hoogste particuliere gebouw van Amsterdam, en was voorzien van Amerikaanse ontwerpdetails zoals de majestueuze adelaars, de emblematische NY-letters, de standbeelden en de imposante metalen raamkozijnen. Net als nu het geval is met de huisvesting van NIO, speelde design al vroeg een rol in de publieke functie van het Metzgebouw; in 1933 verrijkte architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld het gebouw met de toevoeging van een koepel, die diende als ruimte voor het tentoonstellen van vooruitstrevende mode, interieurarchitectuur en de collectie van het Metz-warenhuis.

Nu maakt ook deze 7e verdieping deel uit van de immersieve experience die bezoekers en users kunnen opdoen. In samenwerking met de gerenommeerde Nederlandse architecten van MVRDV, heeft NIO zich ingezet om de historische grandeur van het Metzgebouw te herstellen, zowel voor de lokale als de internationale community.

Zeven zones

Het NIO House Amsterdam is, net als de andere vestigingen wereldwijd, verdeeld in zeven hoofdzones. Op elke verdieping van het gebouw worden bezoekers verwelkomd door subtiele kleurveranderingen op de vloeren – een knipoog naar het design DNA en het logo van NIO, waarbij de horizon door de blauwe lucht en de aarde loopt. De experience begint voor bezoekers in de NIO Car Gallery op de begane grond, waar een selectie van NIO-modellen wordt tentoongesteld. Op de eerste verdieping is het sfeervolle NIO Café te vinden: een ontmoetingsplaats waar bezoekers kunnen genieten van verfrissende drankjes, ontbijt, lunch en smaakvolle bites.

Tevens wordt in het Café de NIO House Amsterdam Mocktail geschonken die specifiek voor dit NIO House is samengesteld en een verwijzing is naar de stad. De NIO House Mocktail van NIO House Amsterdam heet dan ook ‘Tulpen uit Amsterdam’.

Op de tweede verdieping wacht de uitnodigende Living Room, een sfeervolle ruimte waar bezoekers kunnen ontspannen of ideeën uitwisselen. Ook vinden ze hier het inspirerende Forum, dat kan worden ingezet voor diverse evenementen zoals bijeenkomsten en yoga workshops. Voor de jongere bezoekers is er het NIO Joy Camp, een interactieve speelruimte die is ontworpen als een waar ontdekkings- en speelparadijs. Een verdieping hoger bevinden zich exclusieve flex-werkplekken waar users in een stimulerende omgeving kunnen werken en netwerken.

Voor kunstliefhebbers is er op de vierde verdieping de Art Gallery, een elegante ruimte waarin het werk van getalenteerde lokale kunstenaars wordt geëxposeerd. Op de zesde verdieping bevindt zich de Event Floor. Deze multifunctionele ruimte kan worden gebruikt voor diverse activiteiten en evenementen, variërend van lezingen, tot lanceringen en sociale bijeenkomsten. Daarop aansluitend, middels de originele wenteltrap, zit de zevende verdieping die Rietveld ooit aan het gebouw toevoegde. Hier kan men op het voor het publiek hoogst toegankelijke punt van de grachten een prachtige uitkijk over Amsterdam Centrum ervaren.

NIO Life x DAE

Zoals ook in alle andere NIO Houses het geval is, kan in het NIO House Amsterdam de collectie van NIO Life worden ervaren. Het lifestylemerk van NIO werkt samen met meer dan 600 onafhankelijke designers en wereldwijd bekende instituten met als doel het leven van users te verrijken met duurzame producten. De meest recent gelanceerde producten, Traces of Life, is het resultaat van een samenwerking met de Design Academy Eindhoven. De producten van Traces of Life zijn tevens een crowdfundingsinitiatief voor de DAE, om zo opkomend talent te blijven steunen en een platform te bieden.

Nieuwste mijlpaal

NIO maakt sinds de introductie van het merk in 2022 grote stappen in Nederland. Het nieuwe merk heeft sindsdien niet alleen vijf elektrische modellen geïntroduceerd, maar ook het NIO House Rotterdam en de NIO HUB Utrecht in Breukelen geopend. En met de revolutionaire Power Swap Stations kunnen users binnen enkele minuten hun NIO-batterijen wisselen voor opgeladen exemplaren. Momenteel zijn er al negen van deze stations in Nederland operationeel en meer dan 40 in Europa, wat bijdraagt aan de naadloze en efficiënte elektrische rijervaring die NIO haar users biedt.

“De opening van het tweede NIO House is de nieuwste mijlpaal binnen onze groeistrategie. We hebben dit iconische gebouw getransformeerd naar een nieuwe hotspot waar we bezoekers en users willen inspireren en hen laten kennismaken met wat NIO voor hen in petto heeft.”
Ruben Keuter, General Manager van NIO Nederland

Het NIO House Amsterdam is vanaf vandaag elke dag geopend. Informatie over het tweede NIO House van Nederland en de openingstijden zijn te vinden op:
https://www.nio.com/nl_NL/nio-house/nio_house_amsterdam