MENU

Roadtrippen via de Amalfi kust naar Sicilië

Martinhal Lisbon Oriente: dé arty getaway

februari 28, 2024 reageren (0) Views: 1697 Travel Larissa Hendriks

Roadtrip: Ontdekkingen en genoegens in Le Touquet, Frankrijk

Als de wielen van onze Peugeot de Franse wegen raakten, begon een episch avontuur dat ons langs betoverende steden en schilderachtige landschappen leidde. Deze roadtrip bracht ons naar de parel van Pas-de-Calais: Le Touquet.

Hier delen we onze reiservaringen en de must-visits onderweg. Eerst een paar tussenstops om de lange weg naar deze Franse stad een stukje interessanter te maken. De Peugeot waarmee we deze roadtrip maakten is de Peugeot 408 GT Hybrid, de perfecte combinatie van elektrisch rijden en op benzine.

Béthune, Frankrijk: Een UNESCO juweel

Onze reis begon in het betoverende Béthune, een UNESCO-stadje dat, ondanks zijn bescheiden omvang, een onmiskenbare schoonheid uitstraalt. Een must-stop voor elke reiziger. Klim de klokkentoren op met een gids en werp een blik achter de klokken, wie weet mag ook jij zelf de klokken even luiden. Een ervaring om nooit te vergeten!

Arras, Frankrijk: Dansen en overnachten

Arras is een wat groter stadje, maar met dezelfde charme, en we vonden een toevluchtsoord in het ouderwetse B&B La Cour des Grands. Het is net een herberg maar dan in een kroeg! Je kamer zit verscholen in een soort achterhuis. Wel rekening houden met geluid in de avond en nacht, vooral als het weekend is. Je zit hier namelijk naast de kroegen en clubs. Je kan er beter voor kiezen om even gezellig mee te dansen want lichte slapers zullen hier niet veel slaap pakken!

Aankomst in Le Touquet: fietsen, chocolade eten, wijntjes drinken

Le Touquet omarmde ons met haar charme zodra we aankwamen. Fietsen door de stad onthulde de prachtige huizen en verborgen plekjes. Hotel Castel Victoria was onze centraal gelegen hotel voor onze dagen hier. Met vriendelijk personeel en geweldige voorzieningen zoals pooltafels en een bar. Ons verblijf werd nog beter met een uitgebreid ontbijt om elke dag goed te beginnen.

Le Touquet, Het Knokke Heist van Frankrijk

Le Touquet bleek een verborgen schat, het Knokke Heist van Frankrijk maar dan nog mooier. Het vuurtorenlicht leidde ons naar sfeervolle winkeltjes, een wijnparadijs met (natuur)wijnen en talloze toffe restaurants. Les Canailles verwende ons met natuurwijn en hartelijke bediening, terwijl restaurant Le Jeans ons betoverde met zelfgemaakte cocktails.

Adembenemende Kust en onderwaterwonderen

Om de roadtrip door te trekken, reden we langs de kust door naar Nausicaa. We hadden een prachtige route welke we naar aanvraag zeker door zullen sturen. Het bood hilarische momenten met zeeschuim en uitdagende wind, maar het was een ervaring om nooit te vergeten. Onderweg stopten we bij het grootste aquarium van Europa – Nausicaa. Een reusachtig onderwaterrijk vol prachtige vissen, een absolute aanrader.

Onze roadtrip door Frankrijk was een aaneenschakeling van ontdekkingen en genoegens. Van historische steden tot charmante herbergen en culinaire hoogstandjes, elke halte voegde iets unieks toe aan ons avontuur. We komen graag nog een keer terug, en dan in de zomer!